Надал: Младите идват - Зверев, Шаповалов...



30-07-2018 11:33 | Николай Драганов

Световният №1 Рафаел Надал изрази увереност, че скоро ще дойде време за смяна на поколенията в тениса. Като се има предвид възрастта на испанеца и тази на Роджър Федерер, като двамата държат общо 37 трофея от Големия шлем, без съмнение скоро друг ще трябва да заеме техните места на върха в ранглистата и големите турнири. Но кои ще бъдат тези играчи?


"Младите момчета идват: Зверев, Шаповалов... няма да ги назовавам всички, но има много момчета които мисля, че са специални и очевидно ще ни заменят. Това ще се случи - дали защото ще станат по-добри от нас или просто защото такова е логиката на възрастта", коментира Рафа. 


Освен развитието на своята академия, от 26 август тази година в родния на Рафа Манакор ще започне да се провежда и турнир от сериите "Чалънджър", който носи неговото име.


"Нашата ера беше невероятна. Няколко играчи доминираха тура дълги години, играйки тенис от най-високо ниво на големите турнири", каза Надал, който совен 17 титли от Големия шлем държи рекорда за най-много "МастърС" трофеи - 32.


Испанецът добави, че новосъздаденият през миналата година младежки заключителен "Мастърс" турнир в Милано допринася допълнително за мотивацията на младите. Рафа обърна конкретно внимание на 21-годишния испанец Хауме Мунар, който тренира в неговата академия и към момента е на осмо място в класирането за Милано. 


"Мунар направи някои важни крачки през последните месеци. За нас в академията е голямо удоволствие, че можем да помогнем на изгряващ испански играч", каза Надал. 


В момента Рафа се подготвя за сезона на твърди кортове в Северна Америка, като тренира на тази настилка в родната Майорка. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини