Джокович: Нещо трябва да се промени на US Open



16-09-2018 11:52 | Николай Драганов

Новак Джокович триумфира с титлата от US Open през тази година, като освен нея той държи още два трофея от Ню Йорк и е играл още пет финала и три полуфинала.


Въпреки това, сърбинът призна, че за него тазгодишното издание на надпреварата е било най-трудното по отношение на условията на корта.


Мнозина от състезателите се оплакваха от невероятната жега, в това число дори Роджър Федерер, който отпадна шокиращо от Джон Милмън на осминафиналите, а жегата беше посочена като една от причините. 


"Никога не съм се потил толкова много, колкото този път на US Open. Беше невероятно. Трябваше да си взимам поне 10 тениски за всеки мач. Буквално след два гейма от теб започва да тече", коментира Ноле, който все пак се справи с жегата, Милмън и всички съперници до трофея.


"Вижте Роджър. Той никога не се поти толкова. Но видяхме какво се случи с него. Попитах съдията дали има някаква форма на вентилация долу на корта, а той ми каза, че не знае за такава, освен естествената от вятъра", разказа Джокович, след което призова за промени.


"Мисля, че организаторите трябва да предприемат нещо. Независимо дали е ден или нощ, долу на корта просто няма въздух. Усещането е като в сауна. Не знам какво да добавя", каза той.


"Очевидно е прекрасно, че имаме покрив - играчите сме благодарни за това, тъй като дъждът няма да прекъсва и отлага мачовете, което е супер. Но видяхме толкова много отказвания в първите кръгове, с толкова много играчи, които изпитваха затруднения да дишат, особено на централния корт, без движение на въздуха", добави Ноле.


"Така че определено мисля, че трябва да бъде помислено за този проблем и да бъде направено нещо. От моя личен опит, това беше най-тежкият US Open по отношение на условията", каза 14-кратният шампион от Големия шлем.


За дебата допринесе и бившият британски тенисист Тим Хенман, който обърна внимание на твърдението на Роджър Федерер относно условията. "Когато чуеш някой като Федерер да каже, че е достигнал до момент, в който е бил щастлив, че мачът е свършил, това определено трябва да представлява червена лампичка", каза британецът. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини