Григор: Оставям миналото в миналото



Григор: Оставям миналото в миналото
Свързани новини
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
18-01-2020 14:13 | Николай Драганов

Преди три години Григор Димитров достигна до полуфиналите на Australian Open. Постижение, което със сигурност ще се радва да постигне отново или да подобри през настоящия сезон, който бележи ново начало за него след тежките проблеми с контузията в рамото, които трябваше да преглътне през миналата година.


Часове преди старта на турнира, официалният сайт на ATP посвещава специален материал на Димитров и неговата предсезонна подготовка за новата кампания. Тя вече започна за Гришо на ATP Cup, където постигна две победи и една загуба на единично, а България не успя да се класира за финалната осмица само заради сложна въртележка и с едно поражение от три мача в групата.

 

"Болката по време на тренировки е много различна от онази, която изпитваш на корта. Там не можеш да изключиш мозъка си, но тук всъщност можеш. Така че умишлено се подлагаш на натоварване и именно това е целта ни, особено в първите седмици. Целта ти е просто да го преодолееш, да си кажеш, че именно затова си тук - горя, чувствам болка, страда, но да затвориш очи и да преминеш през това. Независимо дали вдигаш тежести, тренираш с колело, правиш кардио упражнения или нещо друго, това е целта", коментира Димитров.


"Когато си на корта вече не можеш да правиш това. Трябва да следваш топката, да взимаш правилните решения, да си свободен в главата си. Но тренировките във фитнеса ти носят много на корта, когато изпаднаш в ситуация, която те безпокои малко, ако започнеш да изпитваш нервност или учестен сърдечен ритъм, например, се връщаш към онова, което си свършил във фитнеса и знаеш, че си минавал през него. Това ти дава известно спокойствие и тогава останалото е в главата ти", добави той.


"Като във Формула 1 - винаги сме на ръба, така че малките детайли тук и там правят разликата. Правим някои мускулни тестове, преглеждаме как реагират на корта и извън него", коментира фитнес треньора на Григор - Себастиен Дюранд - относно проблемите в рамото, които изтормозиха българина през 2019-та година. 


След като изпадна до №78 през август, Димитров обърна нещата с полуфинали на US Open и "Мастърс" турнира в Париж, припомня ATP.


"В настоящия момент се старая да не мисля много за това как завърших годината. Да, имах добри резултати, те бяха важни за мен. Моментът беше важен, особено когато започнах да се сривам в ранглистата. Не знаех дали ще мога да се завърна докрая на годината", призна той.


Днес българинът е фокусиран върху предстоящото. "Имаше много въпросителни, много съмнения и в известен смисъл негативни мисли. Най-важното в момента е настина да продължа напред, да работя и в някакъв смисъл да оставя миналото в миналото. Мисля, че предстои вълнуващо време", завърши Димитров. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини