16 заразени с коронавирус днес, общо случаите са 218



24-03-2020 20:11 | Tennis24.bg

16 пациенти са потвърдени с коронавирус днес, но лабораториите продължават да работят, така че едва ли е окончателен брой, общо заразените са 218. Има включване на нови градове - в Стара Загора са установени 2 случая, в София - 7, в Плевен - 1, в Пазарджик - 4, Добрич - 1, Варна - 1. От тях няма човек в критично състояние. Все още в "Пирогов" не е установено дали е заразен пациент, който е в тежко състояние.

Това заяви председателят на Националния оперативен кризисен щаб за борба с коронавируса ген.-майор проф. Венцислав Мутафчийски на редовния брифинг във ВМА.

Във ВМА има интересен случай на цяло семейство с коронавирус. Майката е приета с двустранна пневмония, бащата, децата им на 4 и 8 години и сестрата на майката са болни. С изключение на майката почти никакви оплаквания няма при останалите.

"Лошото е, че липсват надеждни тестове. Не може да се харчат държавни пари за нещо, което не е надеждно. МЕС има своите задължения по отношение за здравето на болните. Няма специалисти по коронавирус в България, всички се учим на ход. Следваме практиките на Китай. Винаги има нужда да се чуят няколко мнения, именно затова има различни специалисти в Медицински експертен съвет (МЕС)", каза още проф. Мутафчийски.

Източник: Flagman.bg

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини