Сьодерлинг: Джокович и Надал ще задминат Федерер по титли от Големия шлем



04-05-2020 19:02 | Tennis24.bg

Рафаел Надал ще бъде главният претендент за спечелването на „Ролан Гарос“, независимо дали следващото издание на турнира се проведе през септември или друг месец. Това мнение изрази един от двамата, побеждавали Матадора на червените кортове в Париж – Робин Сьодерлинг.

„Ако „Ролан Гарос“ се проведе тази година (края на септември и началото на октомври), ще бъде съвсем различен турнир. Но, Рафа на клей си е Рафа на клей. За него няма значение дали ще играе през юни или септември. Ако той е здрав ще бъде основният фаворит“, убеден е Сьодерлинг.

„Има няколко играча, които са с реален шанс да спечелят „Ролан Гарос“. Доминик Тийм и Новак Джокович са сред тях, но според мен Надал си остава фаворит, което е невероятно постижение. Не мога да повярвам, че минаха 11 години, откакто го победих на „Ролан Гарос“, но това само показва колко добър е той на тази настилка. Рафа спечели първата си титла в Париж през 2005 г. и продължава да бъде основен фаворит и днес. Според мен паузата няма да продължи още много и няма да повлияе негативно на формата на Надал и Федерер. Напротив, дори може да им помогне да удължат кариерите си“.

Сьодерлинг изрази и любопитно мнение – според него, Федерер вече не е достатъчно мотивиран да печели трофеи и ще бъде задминат от Рафаел Надал и Новак Джокович.

„По-вероятно Рафа да спечели титла от Шлема тази или следващата година, отколкото Роджър. Той (Федерер) има качествата да го направи отново, но не мисля, че вече е толкова мотивиран. Когато и тримата се откажат (Джокович, Надал и Федерер), Джокович и Надал ще имат повече титли от Шлема от Федерер“, коментира шведът.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини