Убийствена мацка украси турнира в София



16-11-2020 17:08 | Tennis24.bg

Убийствено красива блондинка прикова погледите на феновете и обективите на фотографите в съботния финал на Sofia Open.

Коя е красивата зрителка стана ясно едва по време на церемонията по награждаването, когато към нея се обърна Вашек Поспишил. 30-годишният канадец отстъпи драматично с 4:6, 6:4, 6:7 (3) на 12 г. по-младия от него Яник Синер (Ит), който стана най-младият шампион в професионалния тенис от февруари 2008-а.

Романтика

Въпреки че загуби и втория си финал за сезона, Поспишил не пропусна да благодари на приятелката си. Тя се казва Лорън и също е от Канада. Също като Григор Димитров, който показа новото си гадже Лолита Османова на последния си турнир за сезона във Виена, Вашек отскоро е със своето момиче.

За първи път 193-сантиметровият играч пусна свои снимки с красавицата по време на „Ролан Гарос” в края на септември. Тогава двамата се целунаха под светлините на Айфеловата кула и обраха лайковете на последователите си. След това Вашек заведе Лорън и в Санкт Петербург, в който тя призна, че се е влюбила. И в двата турнира Поспишил отпадна на старта, но във Виена спечели три мача преди да загуби от руската звезда Даниил Медведев. Още по-убедително канадецът се представи в „Арена Армеец”, където прелетя до третия финал в кариерата си, гарантира си скок с 13 позиции в ранглистата и ще завърши сезона като №61 в света. Най-доброто му класиране досега е №25 през 2014 г., а от наградни приходи е натрупал близо $ 6,3 милиона. Достигането до битката за трофея в София му донесе чек за 19 795 евро, на който със сигурност се е зарадвала изкусителната Лорън.

Долче вита

От профила й в Инстаграм става ясно, че тя обича сладкия живот и е обиколила най-екзотичните кътчета на планетата. Любимото й място е карибският остров Мустик, където тя редовно отмаря. Лорън може да се похвали с райски ваканция също в Кабо Верде, Хаваите, Бахамите, остров Миконос и др. Живяла е в Австралия, Швеция и Лос Анджелис. Покрай новия си приятел тя със сигурност ще се запознае и с куп различни дестинации.

Колкото до Вашек, той от 2017-а си нямаше сериозна приятелка, след като се раздели с дългогодишната си половинка Холи Роу. В родината му често го спрягаха и с атрактивната му сънародничка Южени Бушар. Между другото колежката му беше сред първите, които го поздравиха в социалните мрежи за достигнатия финал в София.

Всъщност за 13 години като професионалист Поспишил няма нито една титла на сингъл, където най-големият му успех е 1/4 финалът на „Уимбълдън” през 2015 г. Именно на свещената трева той триумфира на двойки през 2014-а заедно с Джак Сок (САЩ), с когото стават тандем в последния момент, но в момента са първи приятели. Тази купа е сбъдната мечта за бащата на Вашек – Милан, който през 80-те бяга със съпругата си Мила от Чехословакия през Австрия в Канада. Установяват се в градчето Върнън, защото там по-рано се е заселил братът на Милан.

Избор

Самоукият Поспишил-старши гледа мачове по телевизията и чете тенис списания, за да научи по-големите си синове Том и Петр да играят, възползвайки се от общинските кортове. За подавач на топки служи 3-годишният Вашек, който е роден на канадска територия и от 5-годишен също започва да се обучава. Паралелно с тениса, той тренира футбол, баскетбол и хокей, но едва 12-годишен се отказва от тях. „Сърцето ми беше разбито, защото контузия спря развитието ми във футбола, който обичах повече от всичко”, разказва тенисистът, който в името на успеха още 7-годишен започва да учи от вкъщи.

Сега единият му брат е програмист, а другият учител по физика, но Вашек продължава да се състезава, въпреки че миналия сезон претърпя операция на гърба заради дискова херния и пропусна много месеци, но откакто се завърна, играе страхотно. „Това е лудост. Бях аут за 8 месеца, не знаех дали ще играя отново на това ниво. Завърнах се и играя най-добрия си тенис в кариерата ми. Тялото ми не се е чувствало толкова добре от години. Това ми дава увереност. Мога да играя 3-4 поредни седмици подред без проблеми, това не се е случвало отдавна”, каза Поспишил по време на Sofia Open.

На сбогуване с България той обеща да се върне и догодина. „Много ми хареса седмицата в София, затова мисля, че със сигурност ще участвам отново. Чувствам се почти като у дома. Дано дойда пак догодина и да направя една крачка нагоре. Благодаря за подкрепата и до скоро виждане“.

Вашек пие кленов сироп по време на мач

Наред със сладкия допинг в лицето на Лорън, Вашек шашна всички и с напитката, която винаги носи в сака си и вади по време на мач. „Понякога се нуждаеш от малко енергия, от малко захар. Това е стар канадски трик. Обичам кленовия сироп, пия го всеки ден на закуска и се учудих, че предизвиках такъв фурор, когато го извадих на корта. Той е богат на хранителни вещества, предпазва от рак и придава страхотен вкус на кафето. Кленовият сироп е най-добрият ми приятел”, разкри Поспишил.

Източник: „Телеграф”

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини