Дел Потро започна терапия със стволови клетки



09-12-2020 14:26 | Tennis24.bg

Шампионът от US Open 2009 Хуан Мартин дел Потро започна нова медицинска терапия в опит да преодолее контузията на дясното коляно, която го извади от игра в последните 18 месеца.

Аржентинецът се е подложил на лечение със стволови клетки на капачката на дясното коляно, която счупи на два пъти, последният от които на турнира на трева в Куинс Клъб, Лондон (2019 г.). В резултат на травмата Дел Потро се подложи на няколко операции, които обаче така и не решиха трайно проблема му, който започна от Мастърс 1000 турнира в Шанхай през 2018 г.

В опит да се завърне на корта, 32-годишният тенисист е пътувал за Бразилия, където се е подложил на лечение със стволови клетки. Местни медии съобщиха, че след няколко седмици Дел Потро ще трябва отново да посети Бразилия за нови сесии.

Наскоро самият тенисист призна, че въпреки трудностите не е готов да сложи край на кариерата си и се надява скоро да се завърне на корта. Една от големите цели пред него ще бъде да участва на Олимпийските игри през лятото.

Дел Потро има спечелени 13 титли на ниво световен тур. В ранглистата е достигал до №3. В кариерата си до момента е спечелил 25 млн. долара, повече от всеки друг в историята на аржентинския тенис.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини