Властите в Австралия не са давали гаранция на Джокович, че ще играе



09-01-2022 16:21 | Tennis24.bg

Властите в Австралия не са давали гаранция на тенисиста Новак Джокович, че с медицинско изключение ще може да бъде допуснат на територията на страната, заяви адвокат на правителството. Представителите на Джокович казаха, че сърбинът е имал уверение от Министерството на вътрешните работи на Австралия, че покрива нужните критерии, за да влезе в страната без карантина. 

От съобщението на правителството, разпространено късно в неделя, се казва, че имейлът, който е получил Джокович, не е гаранция, че неговото "медицинско изключение" ще бъде прието и че няма да му се налага да доказва, че има такова, когато пристигне в Мелбърн. Освен това правителството оспорва истинността на твърдението, че спортистът е преболедувал от COVID-19 в средата на декември, поради което не му се налага да се ваксинира. 

"Няма доказателства, че заявителят е имал остро тежко медицинско заболяване през декември. Той казва единствено, че е имал положителна проба за COVID-19 през декември", каза още адвокатът на правителството на Австралия. 

Откритото първенство на Австралия по тенис започва на 17 януари в Мелбърн, а Джокович се надява, че на него ще може да спечели рекордната в историята на мъжкия тенис 21-ва титла от "Големия шлем". В момента обаче той не тренира, а е затворен в хотел, в който се настаняват бежанци, търсещи убежище. Сърбинът оспорва решението на властите да анулират визата му в четвъртък, а решение по казуса се очаква утре.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини