Елена Рибакина е новата кралица на Уимбълдън



09-07-2022 18:00 | Станко Димов

Представителката на Казахстан Елена Рибакина е новата шампионка на Уимбълдън. На финала 23-годишната тенисистка осъществи обрат срещу Онс Жабюр – 3:6, 6:2, 6:2. Срещата продължи час и 50 минути, като агресивните действия на корта на Рибакина във втория и третия сет се оказаха повратна точка за изхода. 

И за двете това беше дебютно участие във финал на турнир от Големия шлем. Жабюр, която беше в ролята на фаворит, пропусна да стане първата представителка на Африка с мейджър трофей. 

Въпреки колосалния триумф, Рибакина няма да получи точки за ранглистата. Ако точки се присъждаха, от понеделник родената в Москва тенисистка щеше да дебютира в топ 10 на класацията при дамите. 

„Благодаря за горещата подкрепа. Поздравления за Елена, която изигра великолепен двубой и напълно заслужава да държи трофея в ръцете си сега. Благодаря на моя екип, че продължи да вярва в мен и да ме подкрепя в трудните моменти. Обичам този турнир, в момента вече се чувствам облекчена, че всичко приключи. Направих всичко по силите си. Радвам се, че съм вдъхновение за моите сънародници. Специално искам да благодаря на многохиледната публика за тези незабравими две седмици“, каза Жабюр в речта си на корта. 

„Бях много нервна преди мача и по време на самата игра. Радвам се, че всичко приключи. Никога не съм изпитвала подобни емоции. Голямо благодаря на публиката, която направи този финал незабравим. Благодаря и на моята съперничка. Поздравления за това, което постигна тази година и през цялата си кариера. Ти си истински посланик на тениса. Притежаваш страхотен стил на игра“, каза от своя страна развълнуваната нова шампионка Рибакина. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини