Хюслер на първи финал в кариерата си след нов успех в София



01-10-2022 18:18 | Станко Димов

Марк-Андреа Хюслер е първият финалист на Sofia Open 2022! В страхотен двубой, продължил 1:35 часа, швейцарският тенисист се наложи със 7:6 (5), 7:5 над Лоренцо Музети (Италия) и за първи път в кариерата си ще играе на финал в световния турнир. В целия двубой имаше един единствен пробив, дело на Хюслер в последния гейм в срещата. 

„Със сигурност това е една от най-големите победи в моята кариера. Никога не съм играл на АТП финал, все още не мога да повярвам. Изключително щастлив съм“, каза в интервюто на корта 26-годишният тенисист. 

В тайбрека на първия сет Музети имаше преднина 5-1 точки, но Хюслер записа серия от 6 последователни разигравания на сметката си, които му осигуриха успех в сета. „При 1-5 точки нямаше какво да направя. Просто исках да запазя концентрацията си. Знаех, че ако той продължи да поддържа нивото си ще ми бъде трудно. И двамата сервирахме много добре, нямаше много дълги разигрвания. Много съм щастлив от начина, по който играх“, добави Хюслер. 

Първата ракета на Швейцария, който отрази два мачбола на четвъртфиналите срещу Камил Майхжак (Полша), ще играе на финала в неделя срещу победителя от двубоя Яник Синер (Италия) – Холгер Руне (Дания). 

„Ще гледам втория полуфинал, но ще се опитам да се концентрирам върху моята игра. Със сигурност ще бъде добър финал, без значение срещу кого“, каза още Хюслер. Срещу Музети швейцарецът наниза 10 аса и вече има впечатляващите 51 спечелени точки директно от начален удар. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини