След 10 години опити: Хантухова най-после победи Винъс



16-06-2011 17:00 | Станко Димов

Даниела Хантухова се класира за полуфинал на турнира в Ийстбърн, след като постигна историческа победа над Винъс Уилямс. 28-годишната състезателка се наложи с 6:2, 5:7, 6:2, като по този начин записа първи успех над тъмнокожата американка в историята на сблъсъците между двете (10 победи за Винъс).

 

Срещата продължи близо два часа и половина и предложи доста обрати, характерни за женския тенис. В последния сет условията за игра станаха тежки заради силния вятър, към когото по-успешно се приспособи Хантухова.


Въпреки загубата, Винъс Уилямс може да бъде доволна от представянето си на турнира в Ийстбърн. Американката, която се завърна на корта след близо 6 месеца отсъствие, натрупа добра практика, изигравайки 3 срещи в навечерието на Уимбълдън.


Самият мач започна отлично за Хантухова. Световната номер 25 спечели първия сет с 6:2 и поведе в 2:0 във втория. Американката обаче не се предаде и върна пробива за 4:4, след което с втори късен пробив изравни резултата в сетовете. Заключителната част на мача отново започна с преднина за Хантухова – 2:0. Уилямс намери начин да изравни, но от тук до края американката нямаше шанс.


„Преди да започне да духа толкова силно удрях топката добре. Големият въпрос бе коя от нас ще успее да запази концентрация до самия край. Доволна съм от представянето ми на трева. Миналата седмица в Бирмингам също играх силно и като цяло направих отлична подготовка”, коментира след срещата Хантухова.


В спор за място на финал дългокраката красавица ще се изправи срещу спечелилата двубоя Петра Квитова (Чехия) – Агниешка Радванска (Полша).




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини