"Девин" прати Виктория Бърдарова на турнир в Швейцария



17-10-2011 14:59 | Станко Димов

Днес за Швейцария заминава победителката в групата на 12-годишните от първото издание на турнира DEVIN MASTERS. Победата на Виктория Бърдарова през 2010 година й осигури финансиране на пътуване, настаняване и такса за участие в тенис турнир по избор от Генералния спонсор на БФТ „Девин” АД. Една от най-добрите състезателки в турнира ще пътува за Биел по покана на швейцарския треньор Ралф Бюхлер.


Виктория Бърдарова играе в тенис клуб „Албена” – Пловдив. Нейн личен треньор е Албена Цветкова. С нейна помощ в момента малката победителка заема 116 място в Европейската ранглиста до 14 години.

Както всички тенис звезди, така и Виктория тренира още от най-ранна възраст. Първите й стъпки на корта са на 6 години. Сама избира тениса и е благодарна на семейството си за подкрепата.


Младата тенис звезда участва в тренировъчен лагер в Америка преди миналогодишното издание на Ориндж Боул. Впечатлена е от условията за тренировка. Затова е благодарна и за предоставената й от „Девин” АД награда от турнира DEVIN MASTERS 2010. Тя дава възможност на младите състезатели да премерят сили с техни връстници от други школи в Европа и САЩ и да развиват спортната си кариера.


Макар и само на 12 години, Виктория има в актива си няколко големи състезания. Най-голямото предизвикателство за нея, след спечелването на турнира DEVIN MASTERS, е участието й в Ориндж Боул през 2010 година в Америка. Там се класира сред първите 16. През миналата година печели и първото място до 12 години в Анахайм, Калифорния.

 

Победната й серия продължава и през 2011 година с участието й в девет международни турнира в Италия, Испания, Турция и България. В Касерта (Италия) се класира на полуфинал в групата до 14 години, а в от Лече (Италия) и Бенидорм (Испания) си тръгва със злато на двойки.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини