С корт като на Australian Open се хвали кметът на Бургас17-10-2011 17:10 | Николай Драгиев

Тенис корт с настилка като тази, която се използва на Australian Open ще могат да използват жителите на квартал "Славейков" в Бургас. Това разкри кандидатът за втори мандат като кмет на Бургас Димитър Николов.

Строителството на цялостния спортен комплекс в квартала също е към края си. На голяма част от него дори ще бъде монтирано изкуствено осветление.

Супер модерният спортен комплекс е на площ от 21 декара и замества стария полуразрушен стадион.

„Спортните клубове в Бургас ни помогнаха със съвети относно планировката и разположението на уредите и пистите. Постоянно вдигаме летвата и предстои да изградим в Бургас още по-сериозни спортни съоръжения," обясни Димитър Николов.

Чрез публично-частно партньорство в „Славейков" ще бъде построен още един спортен комплекс, включващ открит и закрит басейн на мястото на сега съществуващите стари.

В следващия мандат Николов започва проектиране на новата мултифункционална спортна зала на мястото на бившата дивизия в „Изгрев". Освен за спорт „Бургас Арена" ще може да се ползва и за големи концерти.

С новата зала градът ще покрие изискванията на спортните федерации за провеждане на европейски и световни първенства на закрито.
Коментари
Други новини