Дел Потро на крачка от Топ 10 - вижте обновените ранглисти



07-11-2011 10:55 | Станко Димов

Шампионът от US Open 2009 Хуан Мартин Дел Потро е на крачка от завръщане в Топ 10 на световния елит. Аржентинецът бележи прогрес с две места и от днес е под №12 в ранглистата. Възходът се дължи на силното представяне на Дел По във Валенсия, където той игра полуфинал.

 

За жалост обаче аржентинецът едва ли ще успее да се върне в Топ 10 до края на годината, тъй като официално се отказа от участие в започващия днес „Мастърс 1000” турнир в Париж. Причината е травма в рамото, която той получи на турнира във Валенсия.


Иначе нов сериозен прогрес бележи японското чудо Кей Нишикори, който вече е №24 в ATP. Както е известно в неделя азиатецът игра финал на турнира в Базел, където отстъпи пред Роджър Федерер.


Мястото си в Топ 20 си връща и Марин Чилич, който през последните няколко месеца възроди кариерата си.


Сред българите Григор Димитров запазва 71-ата си позиция. Спад в ранкинга бележат Димитър Кутровски и Тихомир Грозданов.


При жените в челото най-сериозният прогрес бележи Ана Иванович, която вече е №22 в света. Както е известно вчера сръбкинята спечели за втора поредна година титлата в Бали. Иначе лидер остава Каролина Вожняцки, следвана от Петра Квитова и Виктория Азаренка.

 

Цветана Пиронкова се придвижи с една позиция напред и от днес е №46. Втора и трета ракета на България са Елица Костова и Диа Евтимова.


РАНГЛИСТА ATP


РАНГЛИСТА WTA


ГОДИШНА РАНГЛИСТА МЪЖЕ


ГОДИШНА РАНГЛИСТА ЖЕНИ




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини