Надал и Ферер признават за умора преди финала



01-12-2011 11:53 | Станко Димов

Утре започва финалният сблъсък между Испания и Аржентина за купа „Дейвис”. Иберийците са тотален фаворит според букмейкъри и специалисти, въпреки, че звездите им Рафаел Надал и Давид Ферер са видимо уморени от брутално тежкия сезон.

 

Именно върху тях двамата ще падне тежката задача да изнесат двубоите на сингъл, при това срещу доказани биткаджии като Давид Налбандян и Хуан Мартин Дел Потро.


„През годината записах няколко загуби, които оказаха негативно влияние върху формата ми. През кариерата ми има както силни, така и слаби моменти. Това е нормално. Важното е, че физически и психически съм мотивиран да играя и ще дам най-доброто от себе си”, коментира световният №2 Рафаел Надал.


„Много съм уморен. Исках да спра и да си взема почивка, но не мога да го направя, защото имам мачове за купа „Дейвис”. Сега можех да съм на някой плаж и да си почивам, но ще отложа ваканцията с още няколко дни”, коментира от своя страна Давид Ферер.


„Ние играхме много повече двубои от тях в последните месеци и определено не сме по-свежи, което е голямо предимство за аржентинците. Допълнителен плюс за тях е, че те от 2 седмици тренират на клей кортове. Ние (с Рафаел Надал) пък до миналата седмица играхме на твърда настилка в зала и сега трябва бързо да превключим към клея” , каза Ферер.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини