Тодор Енев отново убедителен, достигна финал в София



03-12-2011 11:22 | Николай Драгиев

Тодор Енев стана първият финалист на турнира в памет на д-р "Тодор Тодоров", който се провежда в зала "София". Един от най-опитните български играчи надигра друг ветеран Илия Кушев с 6:0, 7:5 в първия полуфинал от днешната програма.

Така Енев е финалист в турнира, след като има само 10 загубени гейма до момента.

В първия сет от срещата, противно на очакванията, нямаше никаква интрига. Енев спечели с впечатляващото 6:0, след като Кушев направи няколко сервис гейма с 2 и повече двойни грешки. Това бе третият "геврек", който Енев постигна в хода на турнира.

Втората част започна с пробив за Кушев, който го задържа до 4:3 в своя полза. Оттам нататък Тодор Енев загуби само гейм за крайното 7:5 в своя полза.

"Много добър мач стана. Бързият успех в първия сет ме накара да се отпусна във втория сет. След това съм доволен от другите геймове до края на мача, в които обърнах. Нямам претенции за съперник на финала. Мисля, че Грозданов все пак ще бие. Очаквам да играя с него," заяви Енев пред Tennis24.bg.

Вторият финалист в турнира ще бъде определен от мача между Тихомир Грозданов и Ивайло Трайков, който започва в 13,00 часа и също ще може да гледате пряко в тенис24 и Sportmedia.tv.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини