Надал атакува Федерер: Той бяга от проблемите



15-01-2012 12:10 | Николай Драгиев

Вицепрезидентът на синдиката на тенисистите Рафаел Надал за първи път си позволи по-остри реплики към своя дългогодишен съперник Роджър Федерер, с който винаги е демонстрирал приятелски отношения. Надал се обяви срещу неприемливото отношение на Федерер по редица организационни въпроси и проблеми в мъжкия тенис.

В момента Федерер е президент на този съвет на тенисистите и мнението му е от изключителна важност при поставянето на проблемите пред борда на ATP.

Заради нежеланието на Федерер да се правят големи промени, Надал дори е заплашил да напусне вицепрезидентския пост.

Основните искания на испанеца са за въвеждането на по-добра система за "защитен ранкинг" при контузия и повече турнири на клей и землена настилка (за да се минимизират травмите от игра на хард).

"Всеки има своите идеи. За него никога не съществуват проблеми, никога не се оплаква и изглежда като джентълмен, а в същото време за останалите ситуацията става нетърпима.

"Обичам тениса, както и той. Но има неща в ATP World Tour, които не са наред. Не изключвам и по-драстични действия, ако няма промени в календара. Повечето играчи мислят като мен, той е част от малцинството. Това би трябвало да значи, че не е прав," гласи острият тон на Надал.

Според непотвърдена информация играчите ще настояват и за по-голям дял от наградните фондове, което ще се отрази благоприятно за състезателите в по-задните части на ранглистата. Евентуални действия обаче няма да има преди "Ролан Гарос" 2012.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини