Матс Виландер: Ноле и Рафа са здрави като животни



30-01-2012 19:14 | Иван Опренов

Матс Виландер, който през последните години е неизменна част от турнирите от Големия шлем, макар и като коментатор, сподели възхищението си от триумфа на Новак Джокович на Australian Open.

Както е известно на финала на надпреварата сърбинът се наложи над Рафаел Надал след 5 часа и 53 минути игра. Виландер определи двамата най-добри  тенисисти, че са силни сякаш като „животни” и заяви, че Федерер никога не може да играе по подобен начин.

„Мисля, че станахме свидетели на един фантастичен финал. Рафа и Ноле физически са здрави като животни. В положителен смисъл, разбира се. Не мога да повярвам какво направиха. Новак надигра Надал по начин, по който Федерер никога не би успял”, коментира Виландер пред сръбските медии.

Запитан кой може да се конкурира с Джокович, анализаторът на „Евроспорт” отговори така: „В момента Новак е най-големият съперник на самия себе си. Мисля, че само Федерер е в състояние да сервира по-добре от него, да играе бекхенд слайс и да затрудни донякъде Джокович.

"Новак е един от тенисистите, който гледам много. Ако сега аз трябваше да играя срещу него не знам какво щях да направя. Играл съм с МакЕнроу, Едберг, Лендъл... но не мога да намеря чия игра е най-близа до Новак.

"Мисля, че Джокович сам може да си навреди най-много. Това е урокът, който трябва да научи от Australian Open 2012”, коментира Виландер. 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини