Джокович вярва, че може да спечели "всеки един турнир"



23-06-2011 03:01 | Николай Драгиев

Световният номер 3 Новак Джокович вярва, че има изключително добри аргументи да спечели титлата от Уимбълдън 2011. Статистиката обаче не е на негова страна - от 2003-а година само Роджър Федерер и Рафаел Надал са печелили титлата в Лондон.

"Знам че Рафа и Роджър са основните претенденти, особено на Уимбълдън, където друг играч не е печелил от много години. В момента обаче усещам, че мога да спечеля всеки един турнир," закани се Новак.

"Споделям мнението, че Рафа и Роджър повишават нивото си на игра, когато става въпрос за турнири от "Големия Шлем". Те са велики шампиони. Сега обаче има няколко играчи, сред които и Анди Мъри, които имаме шанс срещу тях. Това е правилната настройка," допълни той.

"Знам че тревата е настилката, на която е започнала играта на тенис. В Лондон традициите са живи и хората наистина милеят за спорта. Именно затова искам да спечеля тъкмо Уимбълдън."

Джокович направи и интересна прогноза. Сърбинът често тренира с младия австралиец Бърнард Томич и според него именно той може да бъде изненадата на турнира.

"Той може да поднесе сензация. Със сигурност е един от най-талантливите играчи. Предстои му дълъг път, но има играта да се справя с някои от най-добрите в света," заяви Джокович.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини