Цвети и Петкович с шанс за първа победа в Група „Средец”



29-10-2014 11:55 | Станко Димов

Вторият ден от Garanti Koza WTA Турнира на шампионките в София ще ни предложи нова порция тенис емоции. Началото ще поставят Цветана Пиронкова и Андреа Петкович, които ще излязат на корта в 18:00 часа във втори двубой от Група „Средец”.

Цвети, също както Петкович, започна участието си в турнира с поражение и сега ще има отлична възможност да се реваншира пред родна публика. До момента Пиронкова и Петкович имат един двубой – той е през далечната 2007-а година на турнира в Братислава (твърди кортове), а победата отива на страната на пловдивчанката – 6:2, 6:3. Загуба за една от двете до голяма степен ще се окаже пагубна за амбициите за място на полуфинал. 

Десетина минути след края на тази среща на корта ще видим Екатерина Макарова и Гарбине Мугуруса, които ще изиграят втория двубой от Група „Сердика”. Рускинята, която е водачка в основната схема, е определяна за фаворит от букмейкъри и специалисти не само за този двубой, но и в турнира като цяло.

В София, рускинята и испанката ще се срещнат за четвърти път, като до момента Макарова води с 2:1 победи. Любопитен е фактът, че всичките двубои между двете са изключително драматични и задължително минават през три сета. За последно Макарова и Мугуруса премериха сили в Пекин тази година, като 11-ата в света се наложи с 6:7 (10), 6:4, 6:4.

Първият двубой от тази група се изигра късно снощи, като в него Флавия Пенета (Италия) надви с 2:0 сета Ализе Корне (Франция).

Програмата за деня ще завърши с четвъртата среща от Група „Средец” от началото на турнира. Доминика Цибулкова и Карла Суарес Наваро ще премерят сили в пряк дуел за лидерската позиция във временното класиране. Испанката ще търси реванш за тежката загуба, която претърпя от словачката на Australian Open тази година – 1:6, 0:6. Това е и единственият дуел между двете.

Програмата за двубоите в сряда:

Андреа Петкович
- Цветана Пиронкова 0:1 (в преките срещи)
следват:
Екатерина Макарова - Гарбине Мугуруса 2:1
Доминика Цибулкова - Карла Суарес Наваро 1:0

СНИМКИ ОТ ПЪРВИЯ ДВУБОЙ НА ПИРОНКОВА

ПРОГНОЗИРАЙТЕ СРЕЩИТЕ ТУК

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини