Цибулкова: Имах указания да атакувам форхенда на Пиронкова



28-10-2014 22:25 | Станко Димов

Пресконференцията на Доминика Цибулкова след победата над Цветана Пиронкова:

Честита победа. Пиронкова призна, че си играла по-добре и те поздрави за победата. В тайбрека на втория сет загуби няколко важни точки. Мислиш ли, че ако Пиронкова те бе надвила в тайбрека можеше да спечели и мача?
Не знам какво ще се случи „ако”. По принцип избягвам да казвам тази дума. Чувствах се много добре на корта. Когато губих точки във важните моменти си имаше обяснение – не избирах правилната тактика. Винаги, когато играя умно, успявам да спечеля разигрването.

Допусна доста двойни грешки. На какво се дължат проблемите със сервиса?
Сервисът ми редовно ми е създавал проблеми през кариерата ми до момента. Може би исках да постигна повече с моя начален удар и затова ставах по-нервна. Моят треньор на корта ми каза, че не бива да се старая да вкарвам толкова скорост при първи сервис. Когато започнах да вкарвам първи или втори сервис, започнах да играя по-успешно. Наистина не съм особено доволна от моя сервис.

Преди този двубой статистиката ти срещу Пиронкова бе 6:1 победи. Това помогна ли ти днес?
Не гледам статистика преди мачове. Всеки състезател е различен и играе за себе си. Познаваме се добре (с Пиронкова), знаем си играта. Фокусирах се върху двубоя и върху моята игра, а не върху това колко победи и загуби имам срещу даден състезател.

Имаше ли оказания да атакуваш повече форхенда на Пиронкова?
Да, не бих искала да излъжа. Всички знаем, че бекхенда на Цвети е невероятен и затова трябваше да насочвам своите удари към нейния форхернд, който е нейният слаб удар. Моят форхенд е наистина много добър и затова моят план беше такъв – колкото мога повече да играя на форхенд.

Какво мислиш за другите две състезателки в групата?
Петкович и Суарес Наваро, нали?

Да, точно те са.
Два пъти съм играла с Петкович тази година, тя е много сериозен съперник, голям боец. Бих искала да запазя моята игра от днес и да се наслаждавам на всяка секунда на корта. Така бих могла да победя всекиго. Всеки тук играе много добре.

Относно Суарес Наваро – тя е много умно момиче. Играе приятен тенис. С нея въпросът е до каква степен ще бъда агресивна на корта. Играх срещу нея тази година в Австралия и я победих.

ЕКИП НА TENNIS24.BG

ГАЛЕРИЯ ОТ ДВУБОЯ ПИРОНКОВА - ЦИБУЛКОВА

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини