Съперничеството Федерер - Надал промени света на тениса



30-11-2014 14:45 | Станко Димов

Интересно мнение за значението на съперничеството между Роджър Федерер и Рафаел Надал изрази известният тенис анализатор Мат Кронин в американския сайт tennisreporters.net.

"Уверено може да се каже, че благодарение на съперничеството между Роджър Федерер и Рафаел Надал почти имаме един напълно нов свят. Трудно могат да се коментират резултатите на единия, без да се погледнат през призмата на постиженията на другия. Или да оценяваме тяхните решения, без да имаме предвид постъпките на съперника", пише Кронин.

Той смята, че Федерер вероятно няма да приключи кариерата си след Олимпиадата в Рио де Жанейро през 2016 година. Но това зависело отново от това, което ще направи Надал.

"Какво би станало, ако Рафаел се върне на победния път и да покаже познатото си високо равнище на игра? Не мисля, че Роджър просто ще си каже: "Аз съм най-добрият, защото съм спечелил всичко, което съм могъл" и ще окачи ракетата на стената, когато има човек, който го бие редовно. Макар че е очевидно, че швейцарецът няма да може да настигне своя съперник в персоналните двубои, дали не би продължил, вместо да се откаже при съотношение на победите срещу Надал например 10-27?"

Кронин прогнозира, че Рафа трудно би подобрил рекорда на Роджър за титли от Големия шлем. В момента испанският левичар има 14 трофея и му трябват още четири, за да изпревари съперника. Физическото състояние и множеството контузии на Надал обаче трудно биха му позволили да ги спечели. А и той все пак бил вече на 28 години.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини