Благодарим Ви, момчета!



03-01-2020 18:36 | Станко Димов

Невероятно, но факт! България победи една от най-великите сили в историята на тениса - Великобритания. Направихме го по най-сладкия начин – с пълен обрат.

Няма да правя анализ на играта на Димитър Кузманов, Григор Димитров и Александър Лазаров. Няма и смисъл. Резултатът казва повече от всички думи. Искам да кажа само едно голямо БРАВО на тези български момчета, които в третия ден от третото десетилетие на 21-ви век ни накараха отново да бъдем горди. Припомниха ни, че битките на корта / терена / тепиха / залата, не се печелят само с пари и влияние. А със сърце, душа и пълна отдаденост на общата кауза – ПОБЕДАТА!

Тези момчета нагледно ни показаха, че легендата за Хан Кубрат, неговите синове и снопа пръчки, е абсолютно вярна. Когато сме заедно, никой и нищо не може да ни раздели. Или поне така беше днес в далечна Австралия.

Благодарим Ви, момчета! Вие имате още работа за вършене, но както и да се справите в следващите мачове, ние ще се гордеем с Вас. Смисълът на всичко се видя в сълзите Ви след последния мач. Сълзи от радост, гордост, труд…сълзи от сърце!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини