Следващият Australian Open е под въпрос



06-05-2020 16:51 | Tennis24.bg

Следващото издание на Australian Open може да бъде отменено поради пандемията от коронавирус и дори първият турнир от Шлема за 2021 да се проведе, той ще бъде най-вероятно при закрити врати, заяви изпълнителният директор на Тенис Австралия Крейг Тайли.

Сезонът в тениса бе преустановен в началото на март поради разпространението на заразата, която инфектира повече от 3.68 млн. души по света и уби 256 000 от тях, според данни на „Ройтерс“.

Тазгодишното Открито първенство на Австралия успя да се проведе по план през януари, но организаторите на „Ролан Гарос“ преместиха надпреварата за септември-октомври, докато Уимбълдън бе отменен за първи път в мирно време. Съдбата на US Open в Ню Йорк се очаква да стане ясна идния месец. Тайли заяви, че Australian Open 2021 няма да избегне последствията от глобалната криза.

„В най-лошия случай няма да има Australian Open. В най-добрия възможен сценарий, на този етап, е да има Australian Open с карантинирани техники и само австралийски фенове“, започна той пред журналисти.

Страната има по-малко от 7 000 потвърдени случая на вируса. По-малко от 1 000 са все още болни, а 96 са починали. Австралия се очаква да обяви в петък разхлабване на мерките за социална дистанция, както и ограниченията върху редица бизнеси да бъдат премахнати до юли. Мъжкият и женският турове бяха спрени до най-рано до средата на юли. Някои тенисисти вече изразиха опасенията си, че може да няма тенис до края на 2020.

Самият Крейг Тайли по-рано сподели, че също е песимист относно доиграване на остатъка от кампанията. „Има четири сценария, които са възможни. Вече моделирахме всичко – кога трябва да вземем решения, кой е засегнат от тях, как ще бъдат засегнати от тях. Направихме това за персонал от 670 души, както и за нашите партньори – нашите медийни партньори, спонсори и всички правителства и места, където заемаме съоръжения. Сега работим с международната група за играчи и това да разберат всеки един от тези сценарии и това какво означава за тях, как може да действаме след тях“, завърши Тайли. /БГНЕС

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини