Александър Лазаров: Най-доброто предстои



01-03-2023 11:54 | Tennis24.bg

Александър Лазаров коментира в социалните мрежи участието си на турнира от сериите ATP 500 в Дубай с награден фонд 2,855 милиона долара. Националът на България за купа "Дейвис" се отказа заради контузия в срещата си от първия кръг на основната схема. С доброто си представяне на турнира Лазаров заработи 20 точки за световната ранглиста, в която заема 301-о място. 

Българинът, който получи „уайлд кард" за квалификациите, участва за първи път на турнир от такъв ранг. Алекс записа две последователни победи в пресявките. Лазаров елиминира италианеца Франческо Пасаро (№109 в света) и Жижън Джан от Китай (№92 в световната ранглиста). Така Лазаров стана вторият българин, стигнал до основната схема на турнир от категория АТР500.

„За мен беше страхотно преживяване да играя на първия ми ATP 500 турнир и да стигна до основната схема. Една седмица преди турнира, аз дори не си мислих, че ще мога да пътувам. Не играех много тенис и единствено се опитвах да бъда позитивен след инцидента, който преживях. Днес не успях да преодолея болката, но ще направя всичко възможно да се възстановя най-бързо.

Искам да благодаря на Стефан Цветков за възможността, която ми предостави, да бъда част от турнира в Дубай. Аз се влюбих в това място и определено ще се върна следващата година. Имам много неща, които трябва да подобря. През тази седмица усетих какво означава да бъдеш добър играч. Всичко което мога да кажа е, че съм въодушевен. Въодушевен съм, а още само загрявам....
Благодаря на всички хора, които ме подкрепяха през тази седмица. Хубаво е ,когато е истинско. Най-доброто предстои", написа Александър Лазаров в социалните мрежи.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини