Ден 1: Шарапова си тръгна, убедителен старт за фаворитите при мъжете



18-01-2010 17:11 | Станко Димов

Първият ден на Australian Open 2010 вече е в историята. Въпреки, че голяма част от двубоите не се играха заради дъжда над Мелбърн, фаворитите при мъжете не допуснаха изненади в мачовете си. С трисетови победи се поздравиха действащият шампион Рафаел Надал, Анди Родик и Анди Мъри.

 

"Щастлив съм, че стартирах с победа с 3:0 сета. Страхотно е, че съм във втория кръг. Никога не ми е било лесно при първото препятствие, обикновено съм доста нервен. Първият сет бе труден за мен, защото допуснах много грешки. Сервирах добре в тайбрека, а след това заиграх тенис, както мога най-добре", сподели след успеха си Рафа Надал.

 

Аржентинецът Хуан Мартин дел Потро и чилиецът Фернандо Гонсалес загубиха по сет в мачовете си, но въпреки това продължават напред в турнира. Изключително интересен се очертава евентуален сблъсък между Дел Потро и Джеймс Блейк в следващата фаза. За да стане двубоят факт, американецът трябва да спечели мача си срещу Арно Клеман.

 

Интересните моменти бяха в двубоите при дамите. Една от фаворитките в турнира Мария Шарапова напусна турнира, след като бе победена от Мария Кириленко в "двубой на красотата".

 

"Мачът беше на приливи и отливи за мен, но за нещастие в края играта ми не вървеше. Имах своите шансове, но не се възползвах, а й позволих да вземе контрол върху мача. Трябва още много да подобря представянето си ида бъда доста по-постоянна", заяви след срещата Шарапова.

 

Любимката на публиката Йелена Докич също рано си стегна багажа, след като бе пометена на корта от Алиса Клейбанова. По този начин здравата рускиня взе реванш за отпадането си на 1/4-финал миналата година. Проблеми нямаха белгийките Ким Клайстерс и Жустин Енен. Янина Викмайер пък здраво се измъчи с румънката Дюлгеру. И трите показват отлична форма, която автоматично ги превръща в сериозни кандидати за отличието.

 

"Радвам се, че отново съм в Мелбърн. Чувствам се добре и мисля, че мястото ми е тук", коментира Енен.

 

Във втория кръг вече се оформиха и две сериозни битки. В едната на корта ще излязат Елена Дементива и Жустин Енен, а в другата Флавия Пенета и Янина Викмайер.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини