Сгромолясване за Гришо и Цвети - ранглисти



09-05-2016 09:46 | Любомир Тодоров

Сериозно пропадане в публикуваните днес световни ранглисти регистрираха първите ни ракети в тениса Григор Димитров и Цветана Пиронкова, след като не успяха да запишат нито една победа на турнира в Мадрид.

Димитров напусна Топ 30 на класацията на АТР и отстъпи общо 7 места до №35. Ако не успее да се върне сред първите 32-а следващия понеделник, 16 май, когато навършва 25 години, българинът няма да бъде сред поставените на "Ролан Гарос". За последно Григор не е бил сред поставените в Големия шлем през януари 2013 година, когато беше 41-и в ранглистата.

Днес Гришо започва участието си на турнира в Рим от сериите "Мастърс 1000" с двубой срещу Александър Зверев. При победа почетният гражданин на Хасково ще защити 45-те си точки от миналата година.

Вторият по ранкинг българит Димитър Кузманов запазва 331-ото си място в света.

В челото Роджър Федерер се завърна на второто място, въпреки че е с равни точки с Анди Мъри - по 7525. И двамата са много далече от шампиона от Мадрид Новак Джокович, който увеличи актива си на 16 550 точки.

РАНГЛИСТА АТП

При жените Цвети Пиронкова изпадна от челната стотица на ранглистата, след като пропадна с 10 места до №107.

Сесил Каратанчева загуби 5 позиции до №162.

Националката Изабелла Шиникова прелетя 31 места до рекордния за нея №193, което е й неин дебют в Топ 200 на класацията. Прогресът на софиянката се дължи на титлата от турнира в Киасо.

На върха Ангелик Кербер отново измести Агниешка Радванска от второто място, първа е Серина Уилямс. Победителката от Мадрид Симона Халеп изкачи две места до №5.

РАНГЛИСТА WTA

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини