Победа за Джокович в съда



10-01-2022 09:12 | Tennis24.bg

Новак Джокович спечели делото за депортацията си. Това означава, че световният №1 ще може да играе на Australian Open, който започва след точно 7 дни. Съдът отхвърли решението на имиграционните власти, че спортистът не епокривал здравните изисквания за влизане в страната, които постановяват, че всички чуждестранни граждани трябва да имат завършен цикъл на ваксинация срещу COVID-19. Именно поради тази причина миналата седмица му бе отказана и виза. 

Заседанието се проведе онлайн, като самият 9-кратен шампион на Откритото първенство на Австралия се присъедини в края му. За целта той трябваше да напусне хотела, в който беше изолиран при пристигането си в Австралия. 

Малко след 8:15 часа българско време съдията Антъни Кели обяви, че Джокович е направил всичко необходимо, за да влезе в страната и трябва да може да се движи свободно в нея. На австралийското правителство е наредено да плати всички разходи по делото, а той да бъде освободен в рамките на 30 минути и да му върнати паспортът и личните вещи, отнети му от службите на летището при пристигането му в Мелбърн. 

Но правителствен адвокат предупреди, че Австралия може да използва министерски сили, с които да нареди премахването на сърбина от страната, което би довело до това той да бъде със забрана за три години.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини