Тенис елитът още е шокиран от скандала с Шарапова



16-03-2016 16:28 | Tennis24.bg

Освен на здрави тенис мачове, Индиън Уелс се превърна и в място, където звездите на съвременния, а и не само, тенис да реагират и изразят мнението си относно шокиращото признание на Мария Шарапова, че е хваната с допинг. Седмици преди голямата надпревара, Маша със сълзи на очи обяви, че е уличена в употребата на забраненото от началото на 2016 г. лекарство мелдониум и се оправда, че не е прочела изпратеното от WADA на 22 декември писмо за новата забрана.

„Шокирана и разочарована. Маша бе идол за мен докато растях. Наистина много се разстроих от това признание на идола ми от детството, което ме накара да се чудя дали всичко не е било лъжа“, каза Южени Бушар.

„Бях изненадан и много тъжен, когато разбрах, че е взимала медикаменти, които не трябва. Това наистина е тъжна новина, дори за мъжкия тенис. Не знам много подробности, но може би трябваше да бъде по-внимателна. И тя, и целият й екип“, коментира Кей Нишикори.

Белинда Бенчич настоява, че е една от малцината, които четат подробно всеки мейл. “Отворих си мейла от WADA в края на декември. Всички го получихме. И сега, като се почувствам дори малко болна, го изчитам отново, за да знам какво да правя, или не правя“, споделя тя.

„Ако не взимаш нищо, не ти се налага да проверяваш списъка със забранените неща, нали? Така, че ако аз взимам някакви лекарства, каквито и да са те, особено някакви нови, които не съм пил преди, първото, което ще направя, е да го проверя поне 10 пъти. Всичко ще проверя, ще разпитам лекари, навсякъде, преди да започна да го взимам. И най-вече – ще се информирам какво е новото в списъка на WADA“, размишлява Томаш Бердих.

Ангелик Кербер също се кълне, че се опитва да е напълно осведомена за промените в анти-допинговата политика: „При мен ситуацията е комбинация от действия от мен и от екипа ми. Но накрая аз проверявам всичко още два или три пъти, за да видя, дали нещо не е забранено. Всеки играч е отговорен за себе си“.

Симона Халеп
пък реши да не изразява мнение. „Не съм говорила с нея преди, защо пък да го правя сега“, каза Халеп. Колежката й Виктория Азаренка пък се притесни, че случилото се с Шарапова „хвърля сянка върху целия тенис. Играчите са разочаровани и потресени. Надявам се скоро да има нова информация“.

Шарапова е заплашена от 4-годишно наказание за употребата на допинг.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини