Австралийските власти вероятно отново ще опитат да отменят визата на Джокович



10-01-2022 09:34 | Tennis24.bg

Правителството на Австралия вероятно ще направи нов опит да отнеме визата на световния номер 1 в тениса Новак Джокович. Това заяви адвокатът, защитаващ интересите на Министерството на вътрешните работи на страната - Кристофър Тран, съобщи bTV. 

Преди минути съдия Антъни Кели обяви, че действията по отмяната на разрешителното на сърбина за пребиваване на австралийска земя са били неправомерни и позволи на Ноле да напусне хотела за мигранти, в който беше настанен след пристигането си и прекара 5 дни в него. 

Още преди да започне процесът, министър-председателят на Австралия Скот Морисън намекна, че е възможно Джокович да бъде задържан повторно. Това може да се случи, ако министърът на емиграцията Алекс Хоук се възползва от правото си да отмени визата. Все още не е ясно какво основание ще посочи той, ако се стигне до тази стъпка.

Преди дни сърбинът пристигна в Австралия, като съобщи, че специални медицински комисии са му дали разрешение да играе на Откритото първенство на Австралия без да бъде ваксиниран срещу коронавирус. 

Властите на летището обаче не приеха това обяснение и изпратиха Джокович в миграционен хотел преди изслушването. До 11:00 ч. българско време в сила е заповед, която забранява екстрадицията му. Тя беше удължена по-рано днес.

Джокович можеше да напусне страната когато поиска, но това означаваше забрана да влиза в Австралия през следващите 3 години. При решение за екстрадиция на министър Хоук на база на някой закон, той вероятно ще бъде наказан за същия срок. 
В момента сърбинът е свободен. Той напусна хотела малко след 4:00 ч. българско време и се присъедини към адвокатите си. 

На 17 януари започва Откритото първенство на Австралия. Джокович има 9 титли от него, като триумфира и в последните 3 години. Ако спечели нова титла, сърбинът ще се превърне в най-успешния тенисист в историята. В момента той, Рафаел Надал и Роджър Федерер имат по 20 трофея от Големия шлем.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини